Zgodba Liguori testenin sega v leto 1795 ko je Gaetano Liguori , ustanovitelj, od občinskega sveta Gragnana pridobil koncesijo za " izdelovanje in prodajo kakovostnih in edinstvenih testenin " v svoji trgovini, s čimer je ustvaril enega najstarejših proizvajalcev testenin v Italiji in na svetu.
Poslužujejo se metode počasnega sušenja pri nizkih temperaturah, to je starodavna dediščina, ki so jo ohranili skozi čas, zagotavlja, da testenine ohranijo hranilne lastnosti, okus in aromo žita.
Počasno sušenje pri nizki temperaturi ne spremeni strukture glutena, prepreči razpršitev pomembnih hranil in nastanek nezaželenih elementov, kot je furozin.
Pastificio Liguori je prva industrijska tovarna testenin, ki je od Evropske komisije leta 2013 pridobila certifikat ZGO (zaščitena geografska označba).
Zaščitena geografska označba je certifikat, ki ga priznava evropska skupnost, katerega glavni cilj je zaščititi potrošnika pred ponarejanjem in zlorabo s potrjevanjem kakovosti proizvoda in povezave z ozemljem.
Proizvodnja na območju Gragnano, ki je edinstveno zaradi svojih podnebnih razmer, in metoda predelave, ki se zgleduje po starodavni tradiciji, zagotavljata vrhunsko kakovost izdelka.
Testenine pakirajo v papirnato okolju prijazno embalažo s certifikatom Aticelca 501 in certifikatom FSC, ki jo je mogoče reciklirati in s tem zaščitijo naravo in zmanjšajo vpliv na okolje.